Gevoel en verstand kunnen ook samen gaan

geplaatst in: Zefanja coaching | 0

Mijn gevoel en verstand zaten vaak niet op een lijn.

Veelal handelde ik vanuit mijn verstand. Wat ik meestal dacht is, wat verwachten mensen van mij. Ook durfde ik vaak niet eerlijk te zijn omdat ik bang was ik mensen misschien zou kwetsen, dus cijferde ik mezelf weg en deed vaak datgene wat ik eigenlijk niet wilde doen.

Ik was mezelf helemaal kwijt.

Toen ik bij Zefanja kwam was ik ligt sceptisch of ze wat voor mij kon betekenen. Dit had meer te maken met mijn onzekerheid dan dat het aan Zefanja lag.

Eerlijk gezegd kreeg ik pas wat vertrouwen tijdens de derde sessie. Daar had ik een moment dat ik knakte. Voelde ik me goed, nee, maar dit moment had ik blijkbaar nodig om de muur die ik om mijzelf had opgebouwd, af te breken. Toen begon het tot mij door te dringen dat IK er ook mag zijn!

Wat heb ik geleerd:

Een balans vinden tussen mijn gevoel en verstand.

Ik heb inzichten in mezelf gekregen.

Mijn eigen lijf voelen vond ik het lastigste omdat ik al die jaren vooral vanuit mijn verstand heb gehandeld en nu moest ik weer gaan voelen, dit goed interpreteren en ook naar mijn gevoel handelen. Pff, best eng om uit je comfortzone te komen.

Wat het mij vooral heeft opgeleverd is dat ik veel meer ontspannen ben, meer tevreden ben met mezelf, dat ik een andere mening mag hebben dan iemand anders heeft.

Ik sta veel dichter bij mijzelf en dat kost een stuk minder energie. Het heeft me best wel veel energie gekost om te komen waar ik nu sta. Het fijne is wel dat de energie die ik nu overhoud kan ik in dingen steken waar ik zelf zin in heb.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *