Een Sessie met de Paarden

geplaatst in: Zefanja coaching | 0

Een sessie met de paarden.

In maart 2014 ontmoette ik Zefanja voor het eerst toen een sessie met de paarden onderdeel was van een strategiedag van het bedrijf waar ik werk.
De reactie van de paarden op mijn ‘zijn’ maakte indruk op me en bleven me bij.
Toen ik Zefanja in maart een jaar later weer ontmoette tijdens een presentatie waarin zij vertelde over aangeboren en aangeleerde talenten, was de eerste stap naar een sessie snel gezet.
Bij het maken van de afspraak voor mijn eerste sessie met Zefanja, had ik nog geen duidelijk doel voor ogen. Ik had geen specifieke vraagstukken en ik zat best lekker in mijn vel…..dacht ik.
Toch voelde ik de behoefte om ‘met mezelf aan de slag te gaan’.
Want de dood van mijn vader moest mij, als klein meisje, op de één of andere manier ‘schade’ aangericht hebben en die onzekerheid die ‘zo af en toe’ de kop opstak moest toch ook ergens vandaan komen? Kortom, tijd om er op uit te gaan…..

Tijdens de tweede sessie inventariseerde we mijn aangeboren en aangeleerde talenten en bespraken we mijn ‘impact-timeline’. Een emotionele sessie waarin ik me bewust werd van de verbanden tussen bepaalde gebeurtenissen in mijn leven en mijn gewoontes en gedrag. Bizar om te zien hoe creatief ik ben geworden in het uit de weg gaan van ‘awkward’ situaties en hoe ik mensen om mij heen entertain om aardig gevonden te worden. Veel stof tot nadenken.

 

TOM Behandeling

Tijdens de derde sessie gaf Zefanja me een TOM behandeling; oude data werd van mijn harde schrijf gewist.
In eerste instantie wist ik niet goed wat ik me hiervan voor moest stellen en wat het me zou brengen.
Hoe de TOM behandeling daadwerkelijk werkt heb ik nooit helemaal begrepen, maar wat er voor mij toe deed was het gevoel waarmee ik na de TOM behandeling naar buiten liep.
Ik voelde me ‘licht’ met een lichte tinteling in mijn armen en dat was fijn.

Tussen de sessies door begon ik mijn ontsnappingspogingen aan situaties waardoor ik mij onzeker voelde steeds vaker te herkennen.
Confronterend, soms lachwekkend, maar bovenal verhelderend. Het meest bijzondere vind ik de momenten waarop ik op bepaalde situaties reageer vanuit mijn ‘zijn’.
Dat zijn momenten waarin ik me eerder onzeker zou voelen en misschien zelfs mijn mond zou houden, maar waar ik nu op reageer zonder me ‘bedreigd’ te voelen; de momenten waarop ik mezelf hoor praten en achteraf denk; ‘zei ik dat echt?’

 

Waardevol

Mijn vier sessies met Zefanja zijn waardevol; ik heb mezelf beter leren kennen en inzichten in mezelf gekregen.
Hoe gaaf is dat?!
Ongetwijfeld zal ik me nog eens laten verleiden tot het creatief uit de weg gaan van awkward situaties of een goede grap om mensen op mijn hand te krijgen, maar dan kan ik altijd nog terug grijpen naar de handvatten die ik kreeg van Zefanja.

 

DSC_0027

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *