Faal angst hoe kom ik er vanaf!!

geplaatst in: Zefanja coaching | 0

Faalangst help!

 

In maart 2016 ben ik naar Zefanja toe gegaan om te werken aan mijn faalangst. Iets waar ik al mijn hele leven mee loop en wat mij beperkt in mijn functioneren. Privé, zakelijk, overal.
Nu ben ik iemand die zichzelf graag verder ontwikkelt, dus ook hiermee ben ik al vaker op meerdere manieren aan de slag gegaan. Echter zonder resultaat.
Toen Zefanja en ik aan de slag gingen kwamen we er al snel achter dat er veel meer onder zat dan ‘faalangst’. Mijn faalangst was meer een gevolg van dat ik mezelf compleet afhankelijk maakte van anderen. En ik maar denken dat ik zo zelfstandig was… Altijd bezig met beter zijn dan… controle… wat denken anderen hiervan… en dat zijn zo maar een paar dingen die langs kwamen.
Ik had mezelf een behoorlijk aantal overlevingstechnieken aangemeten, dat was mijn systeem. En ondanks dat ik het echt zelf bedacht had, was ik er niet van op de hoogte.

Wat speelt er nu echt?

In de afspraken met Zefanja en ertussen was het best bikkelen. Het kostte echt moeite om door te krijgen wat er nu echt speelde. Maar… met hulp kom je een eind. Zeker als het gaat om bewustwording. Gelukkig hoefde ik nooit lang te zwemmen… Tussen de afspraken door trainde ik in de praktijk de dingen die ik meegekregen had. Iedere dag zette ik mijn ervaringen en vooral gedachten op papier. Het opschrijven gaf mij de ruimte en rust die ik nodig had om te analyseren wat er gebeurde en beter door te dringen tot mezelf.
De coaching van Zefanja heeft me in de periode van maart tot augustus echt veranderd. Zefanja heeft me bewust gemaakt van mijn systeem en mezelf. Ze heeft me geleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen acties, mezelf niet afhankelijk te maken van anderen, te denken vanuit mijn passie, op gelijk niveau te blijven met de ander, te experimenteren, ze heeft me zelfs geleerd hoe mensen discussiëren. Daar begreep ik namelijk helemaal niets van…

Een vernieuwde basis.

Ik ben in staat om mijn systeem tijdig te onderbreken, waardoor ik mijn aangeleerde overlevingstechnieken kan laten varen en ik niet mijn eigen faalangst creëer.
Kortom… ik kan mijn eigen weg vinden en ik heb vertrouwen in mezelf. Een goede vernieuwde basis om zonder (faal)angst mijn eigen weg te gaan en mijn passie en vertrouwen hierbij in te zetten…
Falend levn_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *